Среднощна акция по спасяване на паднал от гнездо щъркел в Огняново

Снимки: Димитър Попов

Добри хора от Огняново и служители на ЧЕЗ са поредните спасители на паднал от гнездо щъркел.

Все повече хора от Гоцеделчевско вече с ясното съзнание на природозащитници спасяват бедстващи птици, което е изключително похвално за загрижеността и отговорността на хората.

Така снощи в гърменското село Огняново семейство Праматарови са спасили паднал от гнездото му щъркел, който без тяхната помощ е щял да бъде разкъсан от кучетата.

Семейството се погрижили за птицата докато пристигне на място председателят на гоцеделчевския клон на БДЗП - Димитър Попов. Спасителната акция е приключила снощи към 22:30 ч. 

Благодарение на взетите бързи мерки от семейство Пламатарови, служителите на ЧЕЗ и Попов младият щъркел бе върнат здрав и жив в гнездото му.

Не така стоят нещата обаче със щъркела, който падна от гнездото си в гр. Хаджидимово, сподели пред ИНФОМРЕЖА природозащитникът, който през изминалата седмица се отзова на многобройните сигнали за бедстващи птици в Неврокопско.

Младият щъркел, паднал и оплетен в тел, е със сериозно увреден ляв крак и бе изпратен своевременно за лечение.

„Такива са последствията от изхвърлянето на различните отпадъци от хората на неправилните места“, сподели Попов.

През изминалата седмица след подаден сигнал от хаджидимовското село Абланица бе спасен млад голям ястреб, който е бил с наранено крило и не е могъл да лети.

За птицата до пристигането на природозащитника се погрижил г-н Каптиев, който му го предал за да бъде изпратен на лечение в специализирана клиника в столицата.

Чрез ИНФОМРЕЖА изказвам своите най-сърдечни благодарности на всички добри хора за окзваната помощ на бедстващи птици в региона ни и за своевременното подаване на сигнали за да вземаме адекватни и спешни мерки, благодаря и на служителите на ЧЕЗ в целия Гоцеделчевски регион за съдействието, което оказват по всяко време на денонощието. Особено сме благодарни и на община Сатовча за укрепеното навреме щъркелово гнездо, благодарение на което неговите обитатели са невредими, заяви Димитър Попов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK