Доброволци „облякоха“ дървета за бедни в Дупница

Снимки: Личен архив

Българското училище в Милано също се включи в благотворителната инициатива

Доброволци „облякоха” дървета за бедни от Развесена върба до Дома на техниката в Дупница. Всяко дърво получи яке, шапка и ръкавици, като от там хората, които имат нужда ще могат да ги вземат без да се притесняват.

“Надяваме се бедстващите ни съграждани да преживеят една по-топла и споделена зима, благодарение на десетките дупничани с големи сърца, които отделиха от собствените си дрехи, от времето и емоциите си, за да помогнат на хора в беда“, коментираха ентусиастите от инициативата „Споделената зима е топла“.

Кампанията в Дупница се провежда за втора поредна година, като този път събраните дарения са в пъти повече. „Благодарим от сърце на всички дарители! Вече почти половината от пакетите за нуждаещи се деца са готови! Събрани са много дрехи и за възрастни, които ще дарим от ваше име в Кризисния център за бездомни лица и в приюта на Отец Иван в Нови хан.

Призоваваме дупничани да обединим усилията си, за да зарадваме всички деца от списъците, предоставени ни от училищата и детските градини! Не достигат дрехи за момчета от 3 до 14 години и за момичета от 3 до 10 години! Вярваме, че заедно ще успеем!“, коментираха още от благотворителната инициатива.

Само преди около седмица в кампанията се включи и Българското училище в Милано. Доброволците там организираха разпределянето на дрехите, в зависимост от нуждите на семействата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK