Голям отбор ученици от Първо ОУ преминаха успешно първия кръг на ИТ "Знайко"

Снимка: Първо ОУ

Голям брой ученици от почти всички класове от Първо ОУ в Гоце Делчев взеха активно участие и успешно преминаха първия кръг на Националното състезание ИТ „Знайко“. Училището е единственият участник от региона на този етап в Националното състезание.

Според регламента първият кръг се провежда през месеците ноември - януари и преди дни станаха известни и резултатите от него, публикувани от организаторите Сдружение "Образование и технологии".

С най-високи резултати - с по 900 точки в група „А“, са се класирали първокласникът Георги Горанов и четвъртокласничките Виктория Танчева и Константина Костова. Александра Цанкова също от 4. клас е с резултат от 880 точки, а връстничката й Радост Герова е постигнала 870 точки.

Четирима шестокластници от елитното училище са постигнали също много високи резултати - по 890 точки в група „А“, и това са: Антъни Атанасов, Кристияна Янева, Николай Витанов и Христина Арнаудова. Петокласничката Мария Козарева е постигнала също много добър резултат от 600 точки, а седмокласниците Виолета Попова и Мартин Христов в екипната си работа са завоювали по 750 точки.

Сред класираните ученици са още Цвети Караиванова, Валерия Джинева, Костадин Янчев, Надежда Чолакова, Катерина Мечева, Ивана Крушовска, Мариана Тигалонова – от 4. клас, Гергана Попова и Нели Вълчева от 5. клас, Кристияна Владимирова, Антония Левакова от 6. клас и др.

Съзтезанието „Знайко“ е насочено към всички ученици от 1. – 8. клас, независимо дали изучават информационни технологии в училище. Идеята се обосновава от факта, че в съвременните условия децата растат в дигитална среда. От най-ранна възраст те са заобиколени от различна електронна техника и разнообразни технологии, които използват интуитивно. Вторият кръг на състезанието ще се проведе през месец март, а Националният кръг през месеците април - май.

Финансирането на първия и вторият кръг се осигурява от Сдружение "Образование и технологии" и от събраните такси за участие. Финансирането на третия кръг се осигурява от събраните такси за участие и финансова подкрепа от партньорски организации. Разходите за път и настаняване са за сметка на участниците. Наградният фонд на състезанието се осигурява от основния спонсор на инициативата – „Майкрософт България“ и от други партньорски организации.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK