Голи тела и китайски вентилатори в Салона на изкуствата в Перник

Художникът Красимир Митев

Голи тела ще станат произведения на изкуството под четката на художничката Елена Димитрова. Китайски вентилатори ще правят изкуство, художникът Красимир Митев ще търси врата към душата с целувка, а студеното стъкло щесе превърне в изящно произведение на изкуството, стоплено от таланта на Ина Стойчева.

Това са само част от изненадите, които ще видят почитателите на изобразителното изкуство в първия ден на Есенния салон на изкуствата в Перник. Целта на организаторите е в атрактивна и достъпна форма да срещнат гостите на събитието с различни прояви на този тип художествено изразяване. Някои от тях може би дори ще провокират с твърде необичайни изразни средства, но със сигурност ще бъде интересно.

Гостите ще бъдат посрещани от необичайна интерактивна инсталация пред сградата на Двореца на културата в 15 ч. Пърформънсът ще бъде представен от творците от Арт група "Дупини" от Велико Търново. С помощта на обикновени китайски вентилатори и найлон те ще променят пространството и ще привлекат вниманието на минувачите. Сдружението е организирало множество уъркшопове, симпозиуми, пърформънси и изложби.

Творците от групата са участници в множество престижни арт събития в цялата страна и по света. Техните атрактивни проекти винаги имат социално послание. Сред  основните им теми са опазването на природата, съхраняването на традициите и общуването между творците от различни поколения и националности.

За своите проекти те избират нетрадиционни пространства и изразни средства.  Освен с китайските вентилатори, които ще накарат света да полети, художниците от Арт група "Дупини" от Велико Търново ще провокират гостите на Салона с необичайна игра на светлини и изображения с атрактивен видео пърформънс.

Във фоайетата на Двореца на културата ще бъдат оформени различни кътове, които ще водят гостите в света на изяществото и красотата. Художничката Елена Димитрова ще рисува голи тела.  Инженер дизайнер Елена Димитрова, известна с артистичния си псевдоним Ел, е млад талант, чиито изяви в областта на дизайна се простират извън рамките на  България.

Художникът Красимир Митев ще представи картини от предстоящата си изложба в София "Целувката". Творецът е живял дълго време в Испания, където е оцветявал стените на сгради. У нас наскоро той откри самостоятелна изложба, в която опакова любовта. Той представи картините си, обвити в найлон, за да символизира неискреността и прикритостта на чувствата на съвременните хора. В новите му творби символ е целувката, която според него е врата към душата на човека.

Изящяно рисувано стъкло ще покаже художничката Ина Стойчева. Музикант по образование, тя посяга към четката, вдъхновена от таланта на своята майка, но избира за свой любим материал стъклото заради неговата ефирност и неуловимост. Свое място за занимания ще имат и най-малките.

На откриването на Салона на изкуствата са поканени народните представители от Перник, областният управител Михаил Михайлов, кметът на София Йорданка Фандъкова и кметовете на съседните общини Кюстендил и Благоевград, творци. Събитието е част от кампания на София и Югозападния регион за Европейска стоица на културата през 2019 г.

 

Художникът Красимир Митев
Художникът Красимир Митев
Художникът Красимир Митев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK