„Голф турнир за дипломати и приятели” се играе за трета поредна година

снимка: www.piringolf.bg, архив

Третият голф турнир за „Дипломати и приятели” ще се проведе на игрището на Пирин Голф & Кънтри Клуб на 16 юни 2012. Турнирът ще се проведе под патронажа на министъра на външните работи Николай Младенов. През 2010 година бе поставено началото на ежегодните турнири по голф за дипломати и приятели от бизнеса.

В надпреварата ще вземат участие представители на дипоматическите мисии в България и чужбина. 45 представители на посолствата на Америка, Германия, Корея, Индонезия, Словакия, Казакстан, Южна Африка, Унгария, Великобритания, Дания, Пакистан, Либия, Аржентина, България и бизнесмени са заявили участие в състезанието. Събитието ще бъде уважено и от президента на Българската голф асоциация- г-н Красимир Гергов.

Голфърите ще се състезават на 18 дупки на игрището, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Играчите ще са разпределени в две основни категории: дипломати и приятели от бизнеса. Стартът на турнира е обявен в 11.00 на 16.06.2012, в 10.30 мероприятието ще бъде официално открито от г-н Красимир Гергов, президент на Българска голф асоциация, г-н Карол Мистрик , посланик на Словакия и г-н Матиас Хьопнфер, посланик на Германия които са едни от инициаторите на голф турнира. Дипломатите, които все още нямат необходимото ниво за участие в основния турнир ще имат възможност да направят първите си стъпки в голфа на една от най- модерните голф академии в Европа.

Ще бъде представено събитието „България за всички”  - международен голф турнир, отворен за хора с увреждания, което ще бъде първото събитие в България, популяризиращо голфа като изключително подходящ спорт за хора с увреждания, а България като атрактивна голф дестинация за всички голфъри от цял свят.

Купата на министъра на външните работи Николай Младенов ще получи дипломатът с най-добър брутен резултат. Всички победители ще получат купи и награди осигурени от бизнес партньорите, взели участие в турнира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK