Големо село се отделя от Бобов дол?

Снимка: Infomreja.bg, архив

Административният съд в Кюстендил предстои да насрочи съдебно заседание по дело, отнасящо се до жалба на инициативен комитет на жители на бобовдолското Големо село.

Жалбата касае отделянето на населеното място от община Бобов дол и присъединяването му към община Дупница. Основанието на инициаторите е свързано най-вече с близкото разстояние от селото до Дупница - само 7 километра, за разлика от километрите до Бобов дол – 15.

В жалбата се изтъкват и аргументи, свързани с недостатъчното внимание от страна на Бобов дол към проблемите на Големо село. Близо 200 жители от селото по Нова година  искат  и провеждане на местен референдум за присъединяването му към община Дупница.

Общинският съвет в Дупница има гласувано решение, с което дава съгласие Големо село да се присъедини към общината. Това решение е обжалвано в съда, както и решението на съвета в Бобов дол срещу референдума.

От инициативния комитет пък обжалват  отказа на областния управител на Кюстендил Виктор Янев да предложи на общинския съвет в Бобов дол приемане на решение за произвеждане на референдум за отделяне на с. Големо село от община Бобов дол и присъединяване към община Дупница. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK