Ученици от Гърмен спечелиха областния кръг на състезанието "Ключът на музиката"

Снимки: СУ - Гърмен

Възпитаниците на Стефан Джуров отново са отлично подготвени

СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Гърмен участва в националното състезание, организирано от МОН, „Ключът на музиката“ още от неговото обявяване и вече е традиция възпитаници на училището да печелят призови места в него.

Тази година шестокласникът Ангел Джуров и десетокласничките Гергана Пулева, Николая Татанова и Георгия Татанова постигнаха най-високи резултати в областта. Впрочем, те не за първи път се представят отлично в това престижно състезание.

„Ключът на музиката“ проверява както знанията по теория на музиката, придобити в учебните часове, така и музикалния слух на участниците. Неслучайно най-големия брой от максималните 90 точки носят правилните отговори на въпросите, свързани с музикално произведение, което учениците чуват по време на изпита.

Голяма заслуга за успехите на гърменските ученици има преподавателят по музика в училището Стефан Джуров. И тази година той ще заведе своите възпитаници в Града под тепетата, където от 19-и до 21-ви март в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ ще се проведе националният кръг.

ИНФОМРЕЖА пожелава успех на учениците от Гърмен и в двете възрастови групи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK