Кметът на Сандански нямал нищо общо с хотела на майка си

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Сандански Кирил Котев коментира пред БТВ, че майка му има хотел, но той няма нищо общо, а и всичко се е случило много преди да бъде кмет.

Той обясни това във връзка с изнесена вчера информация от Яне Янев, че Котев има хотел и заедно с бившия зам.-министър Манолев прекарват минерална вода и феодализират града.

Котев добави, че не е работил в хотела и не е взимал отношения, занимавал се е с друг бизнес, семеен, който храни 20 души.

Хотелът, който управлява брат му, не е нито първия, нито последния с минерална вода, има поне 30 хотела с прекарана минерална вода.

Бизнесът винаги работи прагматично и трите фирми се обединили, за да могат да построят един водопровод, обяснява кметът Котев.

Трябва да погледнем с насмешка на обвиненията на Янев за роднински назначения в общината, защото негови роднини заемат постове, но много преди Котев да стана кмет, допълни той.

По думите му, разрешението хотел да се захрани с минерална вода не се дава от общината, а водопроводът има всички строителни разрешения, направен е 2007 година и е прокаран за два хотела.

Котев не открива конфликт на интереси в работата си, проверяван е и от ДАНС по анонимни сигнали. Неговите роднини не се ползват с някакви привилегии, а ако те трябва да бъдат проверени, ги проверят одитори на общината, обясни той.

С Александър Манолев, кметът се познава от ученическите години, а къщите, които се коментират се намират извън рамките на парк "Сандански".

Котев е виждал Александър Манолев да посещава къщата, за която се говори.

Вчера Яне Янев коментира, че при Манолев ходи котилото на кмета Котев, което е окупирало местната общинска трапеза./ Нюз БГ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK