Модернизират електропровода, който захранва Дупница, четири села и квартал в Сапарева баня

Снимка: ЧЕЗ, архив

298 нови съвременни изолатора от силиконов тип монтира ЧЕЗ Разпределение България върху електропровода, които доставя електроенергия на Дупница и околните населените места Яхиново, Червен брег и Крайници, както и село Сапарево и кв. "Гюргево" в Сапарева баня. 

Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. Дружеството извърши и реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Яхиново. Известицията в обектите възлиза на близо 100 000 лв. За тяхното изпълнение бяха осъществени планирани прекъсвания на електрозахранването с цел осигуряване на безопасната работа на служителите и защита на живота и здравето им.

През следващата година ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира в автоматизирани съоръжения по електропровод „Яхиново“. Компанията ще монтира 5 броя сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данни.

Устройствата дават възможност за много по-бързото локализиране на повреди по електропроводите. С монтирането на сигнализаторите ЧЕЗ Разпределение очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на евентуални аварии.

На специално проведена среща, ръководството на компанията за област Кюстендил проведе среща с кметовете на община Сапарева баня, на кв. "Гюргево" и с. Сапарево. На срещата ЧЕЗ Разпределение представи предприетите и планирани мерки за подобряване на сигурността на електрозахранваето в региона, както и причините за прекъсванията на електрозахранването.

За последните 30 дни електрозахранването в населените места около Сапарева баня е прекъсвало 4 пъти, като всички изключвания са в рамките на няколко минути с цел подготовка на съоръженията за работа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK