Прокуратурата проверява ядат ли децата закуски с мухлясал кашкавал

Снимка: Труд

Районна прокуратура – Сливен, се самосезира по журналистически материали, в които са посочени данни за това, че в някои детски градини и училища на територията на Сливен, деца са получили закуски с мухлясал кашкавал по програма „Училищно мляко“.

По случая е образувана преписка по общия надзор за законност на Районна прокуратура – Сливен, в хода на която да бъде установено има ли нарушени правила, уреждащи производството, преработката и съхранението на визираните храни, както и дали това е изложило на опасност здравето и живота на децата.

Във връзка с това Районна прокуратура – Сливен (със свое постановление от 29.10.2018 г.) е възложила проверка на ОД на МВР-Сливен, „Икономическа полиция“, на Регионалната здравна инспекция в града и Областната дирекция по безопасност на храните – Сливен.

Срокът за извършване на проверката е 30 дни. До края на този срок горепосочените институции трябва да изготвят доклад, който да бъде предоставен на Районна прокуратура – Сливен, с оглед на последващи действия, които да бъдат извършени от прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK