Ще има ли нова детска градина в Долно Дряново?

Снимка: Infomreja.bg

И тази година най-малките жители на гърменското село Долно Дряново ще бъдат немного желани гости на местното училище, в което в три саи се помещава Детска градина "Слънце". 

Училището вече е със статут на обединено, в него ще се учи до 10. клас и класните стаи не достигат, а в същото време децата от детската градина няма къде да отидат.

Директорката на детската градина, Айше Маджир, вече е получила деликатна покана да освободи трите стаи, ползвани от градината, че помещенията за  учениците от 8., 9. и 10. клас не достигат.

Надеждите на родителите и персонала на детската градина са час по-скоро да се осигури от държавата финансиране за изграждането на новата детска градина, за която проектът е готов, разходите по изработването му са платени от бюджета на детското заведение, а общината е отредила терен за изграждането й. 

Към ИНФОМРЕЖА се обърнаха родители и учители за съдействие и оповестяване на големия проблем, който стои пред най-малките жители на Долно Дряново. Докато в някои райони на страната се закриват училища и детски градини поради липса на деца и ученици, в Долно Дряново, както и в Рибново материалните бази отесняват порази високата раждаемост и многото деца. 

Преди дни, при посещението на заместник-председателя на ГЕРБ, който е и председател на ПГ на управляващата партия - Цветан Цветанов, директорката на ДГ "Слънце" е поставила пред него въпроса с надежда за помощ и съдействие за осигуряване на финансиране за новата детска градина в селото.

Община Гърмен е дала съгласие в УПИ XII, кв. 18 по плана на село Долно Дряново, публична общинска собственост, да се изгради нова детска градина при условие проектирането да се изпълни за сметка на бюджета на ДГ „Слънце", което условие е изпълнено.

Най-малките от Долно Дряново дори нямат детска площадка за игра, направена е примитивна такава, която не върши кой знае каква работа за възпитанието и игрите на децата.

Разрешителното за строежа на новата детска градина предвижда изграждането да се извърши в училищния терен. Стойността за изпълнение на строителството на новата и модерна детска градина в Долно Дряново е 1 763 187,12лв. с ДДС.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Примитивната детска площадта на която играят децата от Долно Дряново

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK