Ученици от община Банско играха в постановката "Спасителят"

Снимки: Община Банско

Големия салон на Читалище „Никола Вапцаров” в Банско бе представена театралната постановка „Спасителят” на учениците от трите професионалните гимназии, от VI и VII клас от СУ „Неофит Рилски”– гр. Банско, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище, и ОУ „СВ. Св. Кирил и Методий” – с. Места.

Спектакълът е продукция на театрална формация „Улична банда” – гр. София. 

Актьорите Вера Среброва, Викткория Янева, Валентин Балабанов и Ивайло Захариев представиха една човешка драма, породена от безпътицата на живота, тласнала тийнейджърката Нели в бездната на...наркотиците. Започнала употребата им по най-прозаичния начин – „да опитам, да не съм различна”.

Освен тежкия живот на зависим, в представлението бе показана и безскрупулността на наркопласьорите – за тях чуждия живот няма стойност, а трагедията на героинята Нели и такива като нея са само средство за получаване на нови доходи. Дори любовта и приятелството на случайно попадналия в ситуацията Спас, не успяват да я измъкнат от лапите на наркомафията. Главната мъжка роля се изпълнява от Ивайло Захариев, който в края на спектакъла излезе на дискусия с публиката по представения проблем.

С откровение към младите той сподели, че е адски трудно да се измъкнеш от ада на наркотиците. Обясни на децата, че малцина са наркоманите, които успяват да се спасят, а за останалите под тяхната власт възможните изходи са смърт, затвор или психиатрия. Апелира към децата никога да не се изкушават, да не се страхуват като героинята Нели да бъдат „различни”: „Наркотиците провалят живота ви, не го правят по-добър; те ви оставят без семейство и приятели, те пречат да осъществите мечтите си. ”

Театърът бе организиран по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Община Банско във връзка с превенцията на употребата на наркотични вещества сред подрастващите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK