Служители на НСО с дисциплинарно наказание

Източник: БГНЕС

Заради случая в парк "Росенец"

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са санкционирани дисциплинарно, заради констатирани пропуски при изпълнение на служебните им задължения на 7 юли в района на парк "Росенец".

От службата днес съобщават, че проверката на действията на охранителите бе разпоредена със заповед на Началника на НСО от 9 юли и бе извършена и приключена в разпоредения едномесечен срок.

Двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание "предупреждение за понижаване в звание" .

Припомняме, че на 11 юли симпатизанти на ДПС плажуваха масирано на "Росенец". Това се случи след като бившия правосъден министър Христо Иванов и негови привърженици, които се опитаха преди дни да плажуват там и да поставят българското знаме, бяха грубо избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

На 28 юли общинa Бургac cи върна oбратно пътя до парк "Росенец". Оказало се, че "заличената" с решение на общинския съвет улица не само не свършва "в нищото" , а има продължение, стигащо до морския бряг.

След измерване, извършено от сертифициран геодезист, станало ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите.

Самото бетонно продължение на общинския път било разположено върху терен, публична държавна собственост.

От 4 август плажът в "Росенец" вече със свободен достъп.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK