Гоце Делчев ще бъде домакин на кампанията „Бъди войник“

Снимка: МО

На площад „Гоце Делчев“ ще се проведе информационна борса

Град Гоце Делчев ще бъде домакин на информационната кампания „Бъди войник“ на 15 октомври. Събитието е включено и в поредицата прояви за отбелязване на 107 години от Освобождението на Неврокоп. Това е вторият град от Благоевградска област, в който кампанията гостува.

От 15,30 ч. на площад „Гоце Делчев“ ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Специалните сили, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, Централното военно окръжие. Присъстващите ще могат да се запознаят с възможностите, условията и сроковете за кандидатстване и постъпване на служба в Българската армия. В информационната борса ще участват и представители на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ и на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, които ще разясняват условията за прием и обучение във висшите военни училища.

По същото време в района на площада ще бъдат разположени образци въоръжение, техника и оборудване от състава на Сухопътните войски и Служба „Военна полиция“.

На събитието в Гоце Делчев ще присъства заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов. Той ще даде брифинг за представителите на медиите в 15,30 ч.  на мястото на събитието.

От 17,30 ч. също на площад „Гоце Делчев“ ще започне концерт на формации към Военнния клуб в града и самодейци от Народно читалище „Просвета“. На сцената ще излязат група за автентичен фолклор към фолклорна формация „Форгулица” от военно формирование 26400 - Бригадно командване – Благоевград, трио „Мегдана” към  Военен клуб – Благоевград, изпълнители от танцов клуб „Пиринско злато” към Военен клуб - Гоце Делчев, деца от школата към Неврокопския ансамбъл, денс формация „Олимпея”,  група  „Формейшън” - село Огняново и танцова формация от село Дъбница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n