Гоце Делчев – център на хандбала у нас, играят за финала за купа „България“

Снимка: Infomreja.bg

В предстоящите почивни дни – 16-и и 17-и март, център на хандбала в България ще стане град Гоце Делчев. За първи път той ще бъде домакин на важно събитие в този спорт – финала за купа „България“.

 Хандбалът в този град на Югозапада има богата история. След известен период на спад, днес той отново процъфтява. Това се отнася и за детско - юношеската школа, и за мъжкия отбор.

„За втора година ние ще участваме във финал за купа „България“. Радостни сме, че Българската федерация по хандбал уважи нашата молба и ни предостави да организираме домакинството на този турнир“ – каза на днешната пресконференция по повод на предстоящото събитие старши треньорът Николай Пиргов.

Състезателите от ХК „Пирин 64“ усилено се подготвят за наближаващите двубои. Предстоят им два важни мача – със „Спартак“ (Варна) и след това – с отбора на НСА или на „Локомотив“ (Варна).

„Убеден съм, че ще зарадваме нашите привърженици и любителите  на  хандбала. Нека всички, които обичат спорта, да дойдат в  комплекс „Неврокоп арена“, да подкрепят нашия отбор. Във футбола публиката е 12-ят състезател, а и при нас - осмият“ – така старши треньорът призова феновете да помогнат с присъствието си на неговия отбор.

Николай Пиргов благодари на община Гоце Делчев и на всички спонсори за тяхното съдействие.

В пресконференцията участваше и състезателят Райчо Копривленски, който сподели, че настроението в отбора е приповдигнато. „Момчетата са крайно мотивирани да покажат, че в отбора има голямо израстване. Всички сме радостни, че това събитие ще е в Гоце Делчев. Надяваме се да направим хубави мачове и да достигнем финал, пък след това – ще видим…“ – допълни той.

Първата среща ще се играе в събота, 16-и март, от 16 часа и ще бъде между „Локомотив“ (Варна) и НСА. Официалното откриване на турнира ще стане от 17.30 часа с богата програма, в която ще участват Спортен клуб по художествена гимнастика – Гоце Делчев, Танцова формация „Неврокопчанки“, мажоретки. Организаторите са предвидили томбола и награди за игра с публиката. След откриването ще се проведе мачът между отбора домакин и „Спартак (Варна), който е много важен.

В неделя срещите ще започнат в 11 часа, като ще се играе за 3-то и 4-то място. От 13 часа ще е финалният мач за 1-во и 2-ро място. Следва награждаване и закриване на спортното събитие.

Официални гости на мача за купа „България“ – финал, ще бъдат: президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева, секретарят на Федерацията Тодор Илиев и ръководителите на община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK