Привърженици и симпатизанти на ВМРО блокираха КЕВР

Снимки: ВМРО

Протестът е част от националното гражданско неподчинение, което войводите обявиха срещу високите цени на тока, парното, газа и храните

Под мотото „КАЖЕТЕ НЕ НА ПОВИШАВАНЕТО НА ЦЕНИТЕ!“ възмутени хора със знамена и призиви „Не на спекулата“, „КЕВР оставка“ и „Мафия“ препречиха входа на енергийния регулатор за един час.

Под прозорците на държавната комисия ехтяха патриотични песни и многократно беше поискана оставката на напълно политизираната комисия, която по думите на организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов е срамен орган, който защитава интересите на монополите, а не на хората.

Служебното правителство щяло да предприеме мерки спрямо високия ток, а къде бяха досега? Можеше да използват различни инструменти докато ги имаше предишните два парламента. Вместо КЕВР да повишава цените, можеше българската държава да поеме разликата в цените, за да бъде подкрепен бизнесът, изрази възмущението си Ангелов и допълни:

Сега всички ние, българите, ще плащаме цената на това управление!

Проблемът на България са новите-стари политици, които ни оставиха в безвластие, не успяха да пренебрегнат егото си и да сформират правителство. Хора като Христо Иванов, който предложи Иван Иванов за шеф на КЕВР, трябва да си понесе отговорността от обслужването на мафиотската държавна комисия, категоричен бе още организационният секретар на ВМРО.

На протеста дойде и председателят на групата в СОС „Патриоти за София“ и член на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера, който обърна внимание на спекулативното искане за повишаване и на цената на водата.

Не може българите да страдат за грешните политически решения!

Години наред КЕВР не направи нищо за подобряване на водоснабдяването в България, тя само повишаваше спекулативно цените на водата, припомни още Контрера и допълни, че Комисията прави проверки само на хартия, а не реално.

Не виждам как българските граждани могат да поемат и този удар, защото цените са високи за тях. Ние, потребителите, „ядем“ накрая дървото. Високата цена на водата ще доведе и до увеличение на стоките от първа необходимост.

Години наред и аз, и Ангел Джамбазки сме искали оставката на шефа на КЕВР, но тези най-гласовитите по площадите от миналата година тогава ги нямаше. Призовавам да покажем, че така повече не може. Идват парламентарни избори – да се постави въпросът за разформироването на КЕВР, завърши изказването си той.

След като протестиращите бяха разделени със сериозен полицейски кордон от входа на КЕВР, те се отправиха към пешеходната пътека в близост и така блокираха движението на бул. „Дондуков“ в знак на протест и като предупреждение, че ВМРО няма да остави безнаказано безхаберието на държавата, което ще доведе до фалит на много бизнеси и до пълното обедняване на хората.

Протестите в цялата страна продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK