Глобяват ЧЕЗ с 1 млн. лв. за смъртта на Ангел от Копривлен

Площадката убиец в село Копривлен, снимки: infomreja.bg

ЧЕЗ може да отнесе глоба до 1 милион лева, ако се докаже вината на електроразпределителното дружество за смъртта на 10-годишния Ангел от Копривлен. Това стана ясно от коментара на шефката на ДКЕВР Евгения Харитонова.

Още тази сутрин назначих проверка на случая с оголен кабел проводник, който предизвика смъртта на 10-годишно момче в училище, каза Харитонова пред медиите след заседанието на държавния регулатор, цитирана от bnews.bg.

По думите й проверката трябва да установи каква точно е била причината за това да има такъв кабел.

„Виждаме, че част от кабелите са телефонни, но явно има скъсан проводник на електроразпределно дружество ЧЕЗ”, отбеляза председателят на ДКЕВР.

Припомняме, че според ръководството на училището и кмета на селото, ЧЕЗ са били сезирани от директорката за кабела още през април, но и след като изпратили техници на място, кабелите си останали.Хората от селото са категорични, че нивата е на ЕРП-то.

От фирмата пък изказаха шока си от смъртта на детето в нарочна декларация преди ден, като изразяват готовност да подпомогнат семейството на нелепо починалото и заради безотговорност момченце.

Харитонова попари и намеренията на БСП и на кандидат-премиера Орешарски за въвеждане на две тарифи при плащането на тока.

Въвеждането на две тарифи на електроенергията е доказало, че не дава желания резултат, каза шефката на регулатора. Харитонова допълни, че има редица законодателни промени, които трябва да бъдат направени, за да може цената да бъде запазена.

„Две тарифи имаше до 2005 година и практиката показа, че не работят точно така, както ние си мислехме", коментира Харитонова.

„Винаги съм твърдяла, че интересът на ДКЕВР е битовите потребители да не понасят повече от някои неразумни решения в миналото, а в същото време индустрията да има разумна цена на електрическата енергия, защото индустрията създава работни места и хората получават заплати от там", коментира тя. /bnews.bg/

 

Площадката убиец в село Копривлен, снимки: infomreja.bg
Площадката убиец в село Копривлен, снимки: infomreja.bg
Площадката убиец в село Копривлен, снимки: infomreja.bg
Площадката убиец в село Копривлен, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

tanq23:47 - 18.12.2013
mili hora,za6to vijdate sa4kata v okoto na direktorkata,a ne vijdate gredata v okoto na 4ez,biv6iq direktor i ob6tinskiq kmet
agent 00823:45 - 18.12.2013
ohhh
РЕАЛ21:40 - 21.05.2013
A ГОСПОЖАТА ДИРЕКТОРКА?!!?? ТОВА Е В ТЕРИТОРИЯТА НА УЧИЛИЩЕТО... БИЛА СИГНАЛИЗИРАЛА, АМА ПОСЛЕ НЕ ЗНАЕЛА КАКВО СА НАПРАВИЛИ.. ТОЛКОВА БЕЗОТГОВОРНО И ПОЛОВИНЧАТО.. НАЙ-МАЛКОТО Е УВОЛНЕНИЕ И ЗАБРАНА ДА ЗАЕМА РЪКОВОДНИ ДЛЪЖНОСТИ!!! ТРЯБВА ДА ХВЪРЧАТ ГЛАВИ! ВСИЧКО ДРУГО Е САМО ЗА ПАРЛАМА! ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА КАКТО СЕ КАЗВА!
ех16:47 - 21.05.2013
Дошъл някой си разбирач,видял кабела ,че е опосен, ама не било негова работа и си отишал.Нищо,че е застрашен нечий живот!!!Що за работник?Що за гражданска съвест????И сега какво ще подпомогнем финансово семейството.Малко ви е на вас-токаджийте един милион.Много повече трябва да платите,та да ви заболи яко,ама много яко,та да ви дойде акъла!!!!

FACEBOOK