Глобиха родители на просещи ромски деца

снимка: infomreja.bg

Гоцеделчевски полицаи задържаха за няколко часа две каруци с ромски деца, занимаващи се с просия. Малчуганите, които са от гърменския квартал „Кремикови“, признали пред униформените, че майките им всяка сутрин ги водели „на работа“ в общинския център, за да осигуряват пари, хранителни продукти и дрехи за издръжката на многодетните им семейства.

Сигналите срещу плъзналите по целия град просяци в последните дни буквално заляха местното полицейско управление. Всяка сутрин малките просяци пристигат в града с конски каруци, водени от родителите им. Голямата ромска чета обикаля по кафенета, магазини и къщи и притеснява местните жители.

На 27-годишната Росица Асенова, която е с шест малолетни деца, и на 26-годишната Ана Асенова – майка на четири деца, също занимаващи се с просия, са съставени актове. Двете ромки категорично отказали децата им да бъдат настаени в социално заведение.

Репортер на ИНФОМРЕЖА установи, че двете многодетни майки и съпрузите им не работят и разчитат изцяло на издръжката, която осигуряват децата им чрез просене по улиците. Просещите ромчета не падат под 100 лева дневен оборот за всяко семейство и си тръгват след „работния ден“ допълнително с пълни чували храна и дрехи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK