Условна присъда за водача, помел клиенти пред заведение в Дупница

Снимки: Infomreja.bg

Един загина, а други двама пострадаха, след като Мариг Г. се качи на тротоара пред кафенето

Окръжен съд – Кюстендил, призна подсъдимия Марин Г. за виновен в нарушение на правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на едно лице и средни телесни повреди на други две лица, след ПТП в Дупница.

Съдът наложи на подсъдимия наказания: „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 5 години, като през изпитателния срок постановява пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ и  „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години.

Окръжен съд – Кюстендил, признава подсъдимия дупничанин за виновен в това, че на 23.08.2019 г. в гр. Дупница, на ул. “Георги Икономов“, след кръстовището между ул. “Георги Икономов“ и ул. “Антон Страшимиров“, в посока към ЖП-гарата, при управление на моторно превозно средство- лек автомобил, марка „Мерцедес“, е нарушил правилата за движение по пътищата, като по непредпазливост причинил смъртта на М. Ц. / на 70 години /, и средни телесни повреди на: Р. Ч. / на 40 години /, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота и на  М. С. / на 27 години /, довели до трайно затрудняване на движенията на десен долен крайник.

Автомобилът се е качил на тротоар и е ударил седящите на заведение пострадали.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK