Отново отложиха делото за отнемане на имоти на братя Галеви

Снимка: Infomreja.bg

Отложиха за септември делото за конфискация на имуществото на братя Галеви.

Поради неспазен срок от вещите лица при изготвянето на допълните задачи към счетоводно-икономическата експертиза на днешното съдебно заседание беше поискано да не се дава ход на делото.

Все пак бяха изслушани възражения на ответника Капка Гергинова, която е представител на регистрираната на Британските вирджински острови фирма "Макса Лимитид". Тя изрази мнение, че вещите лица не са изпълнили една от задачите.

Съдебният процес срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества е заведен от Антикорупционната комисия и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и се отнася за автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

През ноември миналата година делото за отнемане на незаконно придобито имущество на т.нар. "братя" Галеви отново беше отложено. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK