Главният секретар: МВР не пази политическа партия, а институциите

Снимка: Infomreja.bg

Министърът на вътрешните работи коментира проваленото извънредно заседание на Народното събрание и защо той не е присъствал в парламента

МВР не се ангажира с пазене на политическа партия, МВР пази институциите. Това заяви главният секретар на вътрешното ведомство Ивайло Иванов в Елхово, където заедно с новия ресорен министър гл. комисар Христо Терзийски връчиха награди на всички, помогнали в гасенето на пожара в Лесово.

„Голяма част от обществото иска да се намесим с всички правомощия, с които разполагаме и да освободим това, което се възпрепятства свободното придвижване. Протестиращите казват да не ги закачаме, да не използваме насилие срещу тях. Каквото и да направим, МВР ще бъде виновно. МВР ще го има, независимо коя политическа сила. Минали сме през много управления и винаги сме били на първа линия, защото това ни е оснвоното задължение“, допълни Иванов. 

Министърът на вътрешните работи коментира проваленото извънредно заседание на Народното събрание и защо той не е присъствал в парламента. 

„Аз все още не мога да вляза в ролята на политик. Разберете ме, че след 2-3 седмици министър още не мога да отговарям политически на този въпрос. Знам, че освен групата на ГЕРБ и останалите представители на различни политически сили, включително и независими депутати, не са отишли“, коментира Терзийски. 

Ресорният министър допълни, че въпреки всичко е бил подготвен с отговори за действията на ведомството по време на протестите. Той уточни, че СДВР работи върху два сигнала за нарушаване на обществения ред по време на днешната демонстрация пред парламента./ btvnovinite.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK