Петър Паунов: Всички хора, които са били в Банско, да се поставят под доброволна карантина

Снимка: Infomreja.bg

Жандармерия следи да няма струпване на хора на „Кюстендилска пролет“

Продължава усилената работа както на местния щаб, така и на всички органи в региона за справяне с евентуална криза. Препоръката ни е към всички хора, които са били през последните две седмици в Банско, да се поставят под доброволна карантина. Двама души от Скопие, които са пребивавали в Банско, вече са заразени с коронавирус, случаите в Бургас, Велико Търново, Благоевград, навсякъде са свързани с Банско.

Хиляди хора са минали през лифтовете. Всеки, който по някакъв начин е бил свързан с Банско, независимо дали е бил в Разлог, Добринище и където и да било, ви моля да бъде поставен под доброволна карантина, каза на пресконференция днес кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той призова отново за подаване на своевременни сигнали, както и да да бъдат ограничени пътуванията в страната. Към този момент в областния град е имало само един чуждестранен гражданин, който е пребивавал снощи, но вече си е тръгнал.

„Всички сигнали, които постъпват за фабриките са предоставени на РЗИ, те са проверени. Навсякъде към момента се спазват изискванията. За съжаление 52-годишният човек, който е с потвърдена проба на коронавирус и намерен на централна гара в безпомощно състояние, е от Кюстендил. Все още нямаме данни кой е човекът и дали изобщо е пребивавал в Кюстендил“, каза още Паунов.

По отношение на празникът „Кюстендилска пролет“ кметът обяви, че на място ще има засилено присъствие на жандармерия. Целта е да се следи стриктно за спазване на карантината.

„Всеки може да посрещне празника по домовете си, на двора, на слънчевата тераса или където и да било. Ще бъдат съставяни актове на хората, които посещават обществени места и има струпване на хора. Нека да сме наясно, жандармерията стриктно ще следи за спазването на всички мерки. Нека да бъдем дисциплинирани, за да не бъдем принудени да въвеждаме вечерен час“, съобщи още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK