Главният мюфтия начело на погребалното шествие в Юруково

снимка: infomreja.bg

Якорудското село Юруково се прости и погреба 36-годишния Мустафа Кьосов – единствената българска жертва при кървавия атентат на летище „Сарафово“ в Бургас.

Погребението бе от 17 часа на гробището до джамията в селото. Ритуалът на улицата пред дома на загиналия, където бе поклонението, извърши главният мюфтия Мустафа Хаджи.

„Ние не решаваме нито кога да дойдем на този свят, още по-малко кога да си отидем. Но явно волята на Аллах е била такава – Мустафа да си отиде толкова млад и толкова рано“, каза духовният водач на мюсюлманите в България.

Минути преди траурната церемония в Юруково пристигна депутатът от ДПС Алиосман Имамов. Към 16.30 часа, още преди ковчегът да бъде изнесен за поклонение, дойде кметът на община Якоруда Нуредин Кафелов.

По време на целия ритуал по прощаването с невинната жертва на атентата редом до близките на починалия беше кметицата на Юруково Еминe Еланска.

Според мюсюлманската традиция след ковчега с тялото на Мустафа Кьосов тръгнаха само мъжете. Жените останаха да ридаят пред дома на взривения шофьор на автобус с израелските туристи.

 

снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Асан16:55 - 26.07.2012
Наистина властта се изложи!!!Нали и мюсюлманите са граждани на България?!Можеше поне областния Хаджигаев да бъде на погребението.Но не биваше агент Павел Местан да използва случая при вота на недоверие към правителството, за политически цели!Присъствието на депутата Имамов и кмета, дядо боже Кафелов, също беше неуместно."Тази власт" с дебели джобове и коравосърдечност,която ходи при хората преди избори ,и в случая да използва нещастния случай за политика?!Те също са виновни младия човек на напусне родния си край и да търси препитание толкова далеч!Най искрени съболезнования за семейството на загиналия и дано аллах е милостив към децата му!
Димитър04:48 - 21.07.2012
Срам и позор за българските "политици", които не счетоха за нужно да изпратят невинната жертва във войната, която се пренесе и на българска територия! Уважение към Главния мюфтия Мустафа Хаджи! Искрени съболезнования на близките хора на Мустафа Кьосов!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK