Педагози от цялата страна се събраха на конференция в Сандански

Снимки: Община Сандански

За 19-и пореден път град Сандански се превърна в център на иновационните педагогически съвременни средства при децата в предучилищна възраст.

Международната научно-практическа конференция на тема „Съвременни тенденции в предучилищното възпитание” бе открита от заместник-кмета на община Сандански Зорица Органджиева с приветствие към всички педагози, експерти и директори от цяла България посетили форума за обмяна на опит, идеи и стратегии.

Приветствие отправиха и официалните гости, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“.

През 1999 г. когато стартира за първи път тази конференция се записват за участие 68 човека. През годините се утвърждава и набира все по – голяма популярност и интерес и предоставя възможност на стотици детски учители и хора, занимаващи се с деца да обменят опит и информация за добри практики и идеи при възпитанието и отглеждането на децата в предучилищна възраст.

Конференцията ще бъде два дни, в които са предвидени различни теми по секции, засягащи различни теми.

Всички практики и проекти, представени в отделните секции се събират в сборник, който служи за помагало и обогатяване опита и работата на педагозите, детските учители и заинтересованите експерти.

Всички присъстващи с усмивки на лица изказаха своята благодарност към Мария Чинкова – организатор и директор на ДГ „Пролет“,  и споделиха, че всяка година с нетърпение очакват конференцията, тъй като когато приключи и всеки се върне на работното си място, разбира колко много е допринесла за подобряване и обогатяване на работата му с децата  тази среща.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK