Главен комисар Светлан Кичиков: Няма мигрантски натиск към България

Снимка: МВР

През нощта е имало два опита за преминаване на границата на малки групи хора

Към страната ни все още нямаме и се надяваме, че няма да има мигрантски натиск, заяви директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков на брифинг на ГКПП Капитан Андреево тази сутрин. През нощта е имало два опита за преминаване на границата на малки групи хора, но те не са притеснителни.

Главен комисар Кичиков увери, че на границата ни с Турция не се случва нищо по-различно от предходните дни и месеци и това в резултат от  разговорите, които премиерът Бойко Борисов води с турския президент Ердоган.

Към настоящия момент на границата ни са изпратени сили на дирекция „Жандармерия“ и главна дирекция „Национална полиция“ от съседните областните дирекции. Засега не се налагат допълнителни сили извън МВР, но имаме готовност, при необходимост ще бъдат привлечени  сили на армията, уточни директорът на ГД „Гранична полиция“.

На вход в страната ни се извършват щателни проверки за недопускане на нерегламентирано влизане у нас. На гръцка граница са взети мерки с технически и личен състав.

Заместник-директорът ГД “Национална полиция“ старши комисар Тодор Гребенаров отбеляза, че са предприети всички необходими мерки по областни дирекции за изпълнението на операциите по противодействие на конвенционалната престъпност в пълен обем. Такива действия в околните райони оказват влияние и на цялата обстановка в криминогенно отношение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK