Гласуват ОФК "Пирин" да ползва безвъзмездно стадион „Христо Ботев”

снимки: Общински съвет - Благоевград

Общинският съвет в Благоевград ще проведе утре редовна сесия. На предстоящото заседание местните парламентаристи ще гласуват приемане на изменение в Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред на община Благоевград.

Това касае отмяна на разпоредба на чл. 19 ал.15 т.5, в която се казва, че готовият пропуск се предоставя на заявителя след установяване, че лицето няма задължения към община Благоевград. Промяната, която се прави е и по препоръка на националния омбудсман на Република България, че въведеното ограничение не представлява материална или процесуална пречка за извършване на услугата”, коментира председателят на ОбС Даниела Савеклиева.

Съветниците ще обсъждат и изменение в Правилник за организация и управление на бюджетна дейност „Спортни имоти”-Благоевград. Промяната предвижда Общински футболен клуб „Пирин” да ползва безвъзмездно стадион „Христо Ботев”.

На утрешното заседание ОбС – Благоевград трябва да одобри предложения на кмета Атанас Камбитов за кандидатстване с три проекта по програмата за трансгранично сътрудничество България – Бивша Югославска република Македония, с които ще се финансират дейности в Националната хуманитарна гимназия VII СОУ и мерки за предотвратяване на наводнения на реките Бистрица и Брегалница.

„Бюджетът на общината за 2013 г. и инвестиционната програма ще се обсъждат от Общинския съвет на извънредна сесия, която ще се проведе на 27 февруари, сряда”,  уточни Савеклиева.

 

 

снимки: Общински съвет - Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK