Гласуването в Дъбрава продължава - с копия на бюлетини

Йордан Симонски, снимка: Infomreja.bg

По-малко са били единствено бюлетините за кмет на кметство Дъбрава

Гласуването в благоевградското село Дъбрава продължава. Проблемът с липсата на достатъчен брой бюлетини за кмет на кметство Дъбрава е отстранен с решение на Централната избирателна комисия.

От ЦИК указват на Общинската избирателна комисия в Благоевград да приемат решение за упълномощаване на членове на ОИК, които съвместно с председателя на СИК да направят копия на бюлетината, с които да гласуват негласувалите до момента избиратели.

Описаните действия да се отразят в протокол, който да се подпише от представителите на ОИК и от членовете на СИК. Този протокол, както и един екземпляр от копията на бюлетината, да се приложат към протокола на СИК за отразяване на данните от гласуването, гласи решението на ЦИК.

То подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

Според писмото на ОИК до Централната избирателна комисия, заявката за тиража на бюлетините е подадена въз основа на информация от община Благоевград съгласно броя на избирателите в предварителния избирателен списък в кметство Дъбрава.

По окончателните избирателни списъци броят на избирателите в кметство Дъбрава е 134, поради което отпечатаният и предаден на секционната избирателна комисия тираж на бюлетините е недостатъчен.

На пресконференция към 18.00 часа заместник-председателят на ОИК-Благоевград, Йордан Симонски, заяви, че първоначално отпечатаните бюлетини за кмет на кметство Дъбрава са били едва 100.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK