СДВР: Предприемаме мерки за опазване на обществения ред в зоните на заявените за утре протести

Снимка: МВР

Броят на пунктовете ще бъде увеличен значително в сравнение с предния протест

Подготвени сме да обезпечим реда и спокойствието в столицата. Зоните за сигурност на институциите ще бъдат обезпечени, ще бъдат изградени контролни пунктове за наблюдение и проверка. Броят на пунктовете ще бъде увеличен значително в сравнение с предния протест.

Това не означава, че ще ограничим правото на протест, но искаме да гарантираме сигурността на всички в района, съобщи днес комисар Радослав Стойнев, началник на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР. Той допълни, че при необходимост ще се извършват проверки на обемисти багажи и на лица със съмнително поведение за забранени предмети и пиротехника.

Стойнев припомни, че съгласно Закона за митингите и демонстрациите, няма да се допускат хора, които носят оръжие, както в очевидно пияно състояние или маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР отново призова гражданите да не се поддават на провокации и ако забележат групи с явни намерения да нарушават реда, да предизвикат или да извършват провокативни действия - да се дистанцират и разграничават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK