Ком. Златанов: Агресивна група е опорочила мирния протест

Снимка: СДВР

Призоваваме към разум, но подобни действия няма да се толерират, заяви в заключение Златанов

Това, което се случи в София е дълъг маратон от масови безредици, каза на брифинг зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Той заяви, че снощи полицейските служители са били подложени на изпитание. В протеста са се включили много хора, които са дошли да изразят позицията си, но за съжаление е имало и такива, чиято цел е била да се провокира напрежение и сбивания. Само в сутрешните часове е имало 100 пострадали служители, голяма част от които са се върнали на своя пост, а до вечерта на 35 е оказана помощ в лечебно заведение.

Златанов обобщи, че сутринта е имало над 35 задържани до 00 ч. снощи, а след вечерното мероприятие са били задържани над 60 човека, голяма част от които са били в нетрезво състояние.

Ст. комисар Златанов заяви, че по полицаите и по част от протестиращите от агресивните групи са били хвърляни няколко вида бомби – едните са били сигнални ракети, имало е и малки бомбички, но е имало и самоделни взривни устройства, едно такова е било взривено в полицейска кола.

Той добави, че агресивна група се е възползвала и е опорочила мирния протест.  Златанов каза още, че не е нормално да се призовава към бунтове и атаки срещу полицаи и то от средите на политици и общественици.

Зам.-директорът на СДВР каза, че полицията категорично не приема опитите за противопоставяне на българския народ на полицията. За нас отговорни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат мирен протест. Хората, които не са дошли срещу заплащане или по заповед, трябва да се разграничават от провокаторите.

Призоваваме към разум, но подобни действия няма да се толерират, заяви в заключение Златанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK