Обучават социалните работници в Благоевград в борбата с трафика на хора

Снимка: youtube.com

Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград бе домакин на обучение на специалисти по темата за превенция трафика на хора. То бе насочено към специалистите-социални работници към Дирекция „Социално подпомагане“ в област Благоевград.

Заместник-кметът Зорница Кралева посочи и последните данни, изнесени през 2016 година в Годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за трафика на хора. В него се казва, че през последните пет години България е държава източник в по-малка степен в сравнение с предишния период, но остава сред основните източници на жертви на трафик в Европейския съюз с цел трафик сексуална експлоатация и принудителен труд.

Лектори по време на обучението бяха секретарят на Комисията за борба с трафик на хора в Община Варна, Анна Николова-представител на Фондация „SOS семейства в риск“ и Петя Атанасова, член на Местната комисия в град Варна.

Темите по време на обучението бяха фокусирани върху запознаване с актуални тенденции в развитието на престъплението трафик на хора, запознаване с методите и процедурите за идентификация на жертви на трафик на първо ниво, развиване на нагласи на чувствителност и разпознаване на специфичната проблематика на престъплението и пострадалите, прилагане на стандартни оперативни процедури на Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертвите на трафик на хора и предоставяне на закрила, помощ и подкрепа.  

 

 

Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK