Гимназистки от ПГИ „Иван Илиев“ със сертификати за практическо обучение

снимки: infomreja.bg

10 ученички от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград получиха днес сертификати след успешно завършено практическо обучение в местни фирми. Сред отличените гимназистки е и Калинка Стоилова, която е първенец на випуск 2013 с успех 5,90.

Обучението на възпитаничките на елитното училище е в рамките на проект „Ученически практики“ на Министерството на образованието и науката, по който училището работи от началото на годината.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

На заключителна пресконференция в гимназията екипът отчете дейностите по проекта, продължил близо пет месеца.

Целта на проекта е да се подобри качеството на професионалното образование чрез практическо обучение на учениците в съответствие с потребностите на пазара на труда.

Благодарение на проектните дейности бъдещите икономисти са получили практическо обучение в реална работна среда в рамките на 240 часа.

Директорът на ПГИ „Иван Илиев“ Ася Бояджиева е сключила договори с благоевградските фирми „Елпис“ ЕООД и „М Комуникация“ ЕООД, където са проведени практиките.

Мая Воденичарова от счетоводна кантора „М Комуникация“ ЕООД, която е бивш възпитаник на благоевградската гимназия по икономика, заяви, че учениците са показали много добра теоретична подготовка и практическото обучение им е помогнало да се впишат в реалната бизнес среда и да придобият умения за работа в екип.

Практическото обучение е осъществено по предварително изработени планове и графици. Помощник-директорът на училището Нина Стоицова пък е консултирала учениците в избора им на практика.

По проекта дейно са се включили и учителите Спаска Въчарска и Емилия Шаренска, които са разработили програма за провеждане на практиките и са наблюдавали изпълнението им.

Към всеки обучаващ се е бил прикрепен наставник от организацията партньор, където са проведени практиките.

Целият екип, както и учениците и техните родители, се надяват работата в реална практическа среда да спомогне за избягване на стреса у участниците при вливането им в пазара на труда и да осигури плавна адаптация от учебна в реална производствена среда.

От благоевградската гимназия са категорични, че практиките стимулират учениците към развитие и усъвършенстване през целия живот и ще осигурят възможност за практическо приложение на придобитите в училище умения и компетентности.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Екипът, работил по проекта "Ученически практики"
снимки: infomreja.bg
Калинка Стоилова - първенецът на випуск 2013
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
Екипът, работил по проекта "Ученически практики"
снимки: infomreja.bg
Калинка Стоилова - първенецът на випуск 2013
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

браво21:00 - 25.06.2013
Супер, но кой я сложи тази проста директорка
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK