Девет ученици от СУ "Никола Вапцаров“-Хаджидимово, се класираха за втория етап на националното състезание по БЕЛ

Снимки: СУ ”Никола Вапцаров” – Хаджидимово

За поредна година  учениците от училището в Хаджидимово достигнаха успешно до финален кръг в националното състезание  по български език и литература, което е организирано  от СУФ „Любословие“.

В последните дни на изминалата година ученици от СУ ”Никола Вапцаров” – Хаджидимово, участваха в състезание по БЕЛ, обявено от Сдружението на учителите филолози ”Любословие”. В първи кръг на състезанието участие взеха 18 ученици от четвърти, пети и седми клас, с преподаватели Таня Типова, Нонка Близнакова, Мария Терзиева и Заприна Глушкова. Те решаваха тестови задачи по български език и литература – имаха задача, свързана с разбиране и осмисляне на текст; задачи с отворен характер, които целят по-задълбочени знания и активизират творческите способности на учениците; задача за самостоятелно създаване на текст и изразяване на лично мнение. Девет от тях се класираха за втория етап, който ще се проведе на 21. февруари 2018 г., съобщиха новината от  СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово.

Най-радващото в случая е, че отлични резултати са показали бъдещите кандидат-гимназисти-седмокласниците с преподавател Заприна Глушкова: Мария Параскова, Зорница Попова и Наталия Таранинова. Ученичката Наталия Таранинова  само преди около 20 дни се класира на второ място в литературен конкурс, организиран от МОН.

Никак не отстъпват в знанията си и на по-големите и четвъртокласниците с преподаватели Нонка Близнакова и Таня Типова. Класираните за финален кръг от 4. клас са шест, а именно: Елена Шейтанова, Анелия Спахиева, Елена Пиргова, Илия Марваков, Любима Манахова и Ивана Сабахлъкова, обявиха имената на класираните с гордост  от школото.

В петък директорът на училището – Мариана Боянина, връчи сертификатите на учениците от първи кръг. С огромно задоволство тя сподели, че е истински щастлива от поредния успех, с който бе увенчано участието на младите вапцаровци. Тя  поздрави класираните ученици и техните ръководители за успеха им и им пожела успех на предстоящия финален кръг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK