Гимназисти проявиха интерес към открито заседание на Административен съд - Кюстендил

Снимка: личен архив

Ученици от ХІ клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ -Кюстендил и кариерният консултант Михаела Владимирова от Център за кариерно ориентиране, организирано посетиха открито съдебно заседание на Административния съд – Кюстендил, който отбеляза 11- та годишнина от създаването си през 2007 г. 

Съдебното заседание се проведе под председателството на съдия Николета Карамфилова и с участието на прокурор Марияна Сиракова от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Учениците, придружавани от класните си ръководители – Евелина Григорова, Силвия Китанова и Ина Станкова, проявиха особен интерес към разглежданите дела.

Съдията обясни на разбираем за възрастта на учениците език вида на разглежданите дела - искане за обезщетение по чл.1, ал.1 от ЗОДОВ; оспорване на заповед за налагане на принудителна административна мярка, с която на дадено лице е наложена санкция по чл.171, т.2а от ЗДвП, както и жалба, подадена от лиц, изтърпяващо наказание „лишаване от свобода“ срещу заповед на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“- София.

Инициативата се проведе под надслов „Съдебната власт отблизо“, чиято цел е изграждане на правна култура у младите хора и формирането им като отговорни и активни граждани.

При посрещането всеки ученик получи подарък- мартеница за здраве.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK