Гимназисти поеха „управлението” на община Петрич за един ден

Снимки: Община Петрич

30 ученици от средните училища в град Петрич се включиха в инициативата на Общината за отбелязване на Деня на българската община. Младите хора бяха посрещнати в сградата на администрацията от кмета Димитър Бръчков, председателя на ОбС Георги Динев, заместник-кметовете и директорите на дирекции.

„Заставам пред Вас с ясното съзнание за голямата отговорност, която носим и ние като местна власт пред вашето бъдеще.Надявам се, че младите хора ще бъдат в основата на много идеи и инициативи. Поздравявам Ви за включването в предизвикателството днес да бъдете наши колеги за един ден”.

С тези думи кметът Димитър Бръчков поздрави гимназистите, преди да бъдат разпределени по отделите на администрацията, където в реална ситуация се запознаха с естеството на работа. Първата задача на младежката инициативна група в Деня на българската община беше входирането на предложение за изграждането на паметник на Васил Левски в бъдещия градски парк на Петрич.

Младите хора предлагат монументът да бъде с височина 1,80м., приложиха и количествено - стойностна сметка за него. Гимназистите проследиха движението на внесеното предложение от фронт офиса на Общината за резолюция при кмета и в деловодството на Общинския съвет. Запознаха се в продължение на два часа с работата на кмета на общината, неговите заместници по ресори, главния счетоводител, главния архитект и директорът на дирекция „Административно-правно обслужване”.

След това младият управленски екип на община Петрич присъства на заседание на съветниците, чийто правомощия в днешния ден също бяха в ръцете на гимназисти. Заседанието председателстваха учениците Екатерина Свечева и Вили Кльотова.

С пълно мнозинство беше прието внесеното предложение за изграждането на паметник на Апостола в град Петрич. Всички ученици, участвали в днешната инициатива за Деня на българската община получиха от Община Петрич като подарък книгата „Каймакъ - Чаланъ”, с автор Красимир Узунов.

Така приключи работния ден на гимназистите в Общинска администрация и Общински съвет Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK