19-годишна кюстендилка загина при жестока катастрофа в Германия

Снимки: Личен архив

Събират пари за транспортирането на Криси

19-годишна кюстендилка загина при жестока катастрофа в Германия. Инцидентът е станал късно вечерта на 1-ви септември. Според немските медии до трагедията се стигнало след жесток сблъсък, при който лекият автомобил с българи изхвърчал от пътя и се забил челно в две дървета.

Вследствие на силния удар колата се запалила и изгоряла.

Кристиана Станчова и 20-годишно момче губят живота си, а други двама младежи са в тежко състояние. Автомобила е управлявал 18-годишен българин.

Градът е потънал в скръб и никой не може да повярва, че слънчевата Криси вече я няма. Само преди около два месеца тя заминава за Германия, където започва почасова работа, за да събере средства за следването си.

Момичето завърши тази година с отличие Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил. Тя бе и една от най-добрите танцьорки на фолклорния състав към Читалище „Съгласие“ в село Жабокрът.

Близки, роднини и приятели започнаха на събират пари за транспортирането на трупа на Криси. Сумата е огромна и непосилна за семейството.

“Черен ден. Това е последната снимка на моята кръщелница Криси. Това прекрасно дете остана завинаги на 19. Няма я вече. Нямам думи, с които да изкажа болката си. Мило дете, мила моя Криси, никога повече няма да чуем твоя глас и смях, няма да видим усмивката ти. Отиде си по един нелеп начин, а какви мечти имаше. Та ти затова замина за Германия, да спечелиш парички, за да се сбъднат мечтите си. Защото нашата държава не ви предоставя възможност да се развивате. Прогони вас, младите. И ето сега един млад човек няма да се върне никога, тоест ще се върне, но в ковчег“, написа кръщелницата на Криси – Светлана Христова.

Съболезнования към близките на Криси изказаха и всичките й приятели, които смениха снимките на профилите си с нейни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK