Гимназията по туризъм в Банско с награда за принос към професионалното образование в България

Награждаването на директора на ПГССТ "Алеко Константинов", снимки: ПГССТ-Банско

Стефка Христова - директор на първото професионално училище в Благоевградска област - Гимназия по туризъм (ПГССТ) „Алеко Константинов“ - Банско получи награда в Министерството на образованието и науката.

„Да имаш 100-годишна, а и повече от 100-годишна история е знак, че училището има своето запазено място и продължава да е значимо за образованието в своя край“. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на церемония за награждаването на 34 професионални гимназии, които съществуват повече от век.  

Михайлова заяви още, че професионалното образование е един от най-важните приоритети на ръководния екип на Министерството на образованието и науката.

Приветствие към директорите на наградените училища отправи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Той посочи, че едно от най-голямото постижение на Закона за предучилищното и училищното образование е делигирането на отговорност към регионалната и местна власт в управлението на образованието, както и възможноста за привличане на съсловните професионални организации към работата с професионалното образование. Това ще спомогне да се запълни една огромна празнина в българската икономика в бъдеще. 

Симеонов увери присъстващите, че в лицето на БТПП имат огромен съюзник по всички въпроси за развитието на професионалното образование и обучение.

"Фактът, че Гимназията по туризъм  „Алеко Константинов“ в Банско е единственото училище в Благоевградска област с повече от стогодишна история е повод за банскалии още веднъж да оценим по достойнство изключителната напредничавост, прозорливост и практичност на нашите деди. Това носи и задължението да положим всички усилия  да бъдем достойни техни наследници", коментираха от гимназията. 

 

Наградата
Директорите на наградените училища

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK