Празник на цветята организират за първи път в Сандански

Снимка: Община Сандански

Община Сандански и Лесотехническият университет организират за първи път в курортния град „Празник на цветята”. От 19 до 21 април феерия, вдъхновена от идеите на младостта, ще изпълни Сандански с аромат на пролет.

Празникът на цветята ще започне още на 17 април с "Работилничка за деца", която ще се проведе в Археологически парк – Сандански.

Най-малките ще имат възможността да се докоснат до цветното изкуство и сами да изработят мозайки от цветя. Всички малки и големи деца могат да се запишат за участие до 15 април /на тел: 0892253176 – Антония Кочева/.

По-големите и с интерес към аранжировката с цветя могат да вземат участие в курс-демонстрация и основи в аранжирането на цветя и изграждане на цветни арт инсталации, воден от един от най-добрите български флорални дизайнери – Валерия Рекалова.

Курсът ще се проведе на 20 април /събота/, 14:00 ч. в Дома на културата. Желаещите могат да участват и в конкурса за аранжировка от отрязан цвят на тема „Великденски фантазии“, който ще се проведе на 21 април /неделя/ от 10:30 ч. на пл. „България“.

Кандидатите за безплатния курс и конкурса за аранжировка от отрязан цвят могат предварително да заявят своето желание на имейл: [email protected] в срок до 15 април /понеделник/.

От 19 до 21 април 2019 г. Сандански ще се превърне в място за среща на професионалисти, студенти, ученици и любители. Три дни градът ще бъде център на флоралното изкуство. Феерията от цветове и форми, джаз и малко класика ще изпълват улиците и площадите на нашия слънчев град.

Арт инсталации и композиции от цветя ще украсят централния площад.  Конкурси за любителите на флоралното изкуство и забавни работилнички ще ангажират въображението на малки и големи.

Интерактивен уъркшоп, въстановки на традиционни пролетни обичаи, концерти и други атрактивни мероприятия ще бъдат част от програмата на първия „Празник на цветята”  в гр. Сандански.

Настроението на празника ще се допълни от концерт „Класика и малко джаз“ с участието на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“, Общински духов оркестър и грациозните балерини от балет „Жасмин“, които ще изпълнят музиката с танц.

На финала на празничните дни, студенти и преподаватели от Факултета по изкуствата при Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, ще поднесат букет от емоции с модно ревю, окъпано в благоуханен аромат на пролетни цветя.

Празникът на цветята ще бъде (не)традиционното настъпване на пролетта – еуфорично и жизнерадостно. Изживейте го! Подарете си цветен уикенд в град Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK