Гимнастичките от „Велбъжд“ с коледно благотворително тържество за Тони Костов

Снимка: Личен архив

Спортен клуб по художествена гимнастика „Велбъжд“ - Кюстендил организира коледно благотворително тържество, средствата от което ще бъдат дарени за лечението на 20-годишния кюстендилец Тони Костов.

„Нека отворим сърцата си и заедно с децата от клуба да подадем ръка на един млад човек да оздравее. На Коледа стават чудеса, нека вярваме в това“, обявиха от СКГ „Велбъжд“ - Кюстендил.

Тържеството ще се проведе на 21. декемви от 19.00 ч. в залата по художествена гимнастика на стадион „Осогово“.

До този момент по дарителската сметка на Тони Костов са постъпили малко над 36 хил. лв. Необходимата сума за лечението му е в размер на 150 хил. евро.

„Тони се бори, силен е, защото има нас, има Вас зад гърба си! Ние ще се борим заедно с него и до него, защото никой не заслужава този болка. Ракът е безмилостен и взима всичко от нас, той помита всичко по пътя си и оставя разгром, болка и отчаяние. Като майка минала по този път зная, че най-страшното нищо от всичко не е страхът, че можеш да изгубиш най-милото си. Най-страшното нещо е онази безпомощност, която раздира душата.... стоиш и гледаш болката на детето си и няма какво да направиш, не можеш да направиш нищо, за да го облекчиш, не можеш да я вземеш за себе си ....Но това, което можем да направим ние е да му дадем частица от себе си, от любовта си, можем да се лишим от нещо малко, незначително за нас, но за Тони и за родителите му това ще бъде много!“, обяви в социалните мрежи Анелия Димитрова.

Тони Костов страда от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). В момента е приет в хематологията на Александровска болница и преминава 33-дневния първи курс химиотерапия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK