Гешев за Божков: Най-богатият българин и най-опасният

Снимка: Infomreja.bg

За да се оправят нещата, трябва хубаво да се объркат, каза главният прокурор

Васил Божков е търсил подкрепа от руски граждани.

Това бе въпросът, който отключи темата за бизнесмена пред сградата на Община Бобов дол, където отговори даде главният прокурор Иван Гешев.

Това е деликатна тема, която не желая да коментирам. Ще кажа само, че ако бях на негово място, както на мястото на всичи онези олигарси, с които в момента е ангажирана българската прокуратура, щях да направя всичко възможно да се защитя. Разбирам го. Те искат да се защитят, дори и извън закона, и това е разбираемо. Те разполагат с много пари и залогът е много сериозен. Правим всичко възможно да върнем в България обвиняемия Божков. За всеки е ясно, че това е най-богатият българин и най-опасният, коментира Гешев.

Прокуратурата е много наясно със ситуацията. Знае срещу кого се изправя, но е време нещата да си дойдат на местата.

Главният прокурор цитира възрастен човек, който преди години му казал: „За да се оправят нещата, трябва хубаво да се объркат“. Ние ги объркахме достатъчно. Време е може би да си ги оправим, каза Гешев.

Христо Ковачки има ли опасност да избяга, бе попитан още обвинител номер 1.

Не знам питайте го. Може би много хора след г-н Божков ще решат да избягат. За Ковачки не знам, не го познавам, отговори с усмивка Гешев.

По-рано днес две нови обвинения бяха повдигнати от прокуратурата на Васил Божков, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Задържаният в Обединените арабски емирства (ОАЕ) бизнесмен вече е обвиняем и за търговия с влияние, както и притежание на културни ценности без необходимата регистрация и разрешение за това. Така обвиненията срещу него стават общо 11, уточни прокурор Милева.

Прокуратурата продължава работата и по документите за неговата екстрадиция, които вече надхвърлят 200 страници на арабски език.

До края на седмицата материалите ще бъдат изпратени на Министерство на правосъдието, което от своя страна ще ги изпрати в емирствата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK