Гешев: Има напрежение у хора, които са осъществявали приватизационен процес (ВИДЕО)

Снимка: Infomreja.bg

"Длъжни сме на българските граждани да затворим тази страница"

Разбирам, че има напрежение у хора, които са осъществявали приватизационен процес или са получили предприятия, строени с пенсиите и парите на много хора, знам, че са нервни, това не ме интересува!

Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Благоевград, където пристигна заради провеждащата се акция в региона.

Относно проверката на приватизационния процес, част от който е и „Булгартабак“ в областния град, Гешев коментира:

Моят принципен ангажимент е, че ще бъда особено внимателен и принципен към всички случаи, които бъдат установени след проверката и се констатират данни за престъпление. Особено важно е не българите да получат целия обем от информация, за да си направят изводите за моралната, административна отговорност, а всеки един случай да се погледне поотделно, дали е изтекла съответна давност, дали има престъпление при сделките, дали има казуси, засягащи съда и решения на съда.

И отново намекна за опита политиците да влияят на Прокуратурата и да говорят на делата на държавното обвинение:

Моята работа не е да говоря, а да работя. оставям други да говорят и да обвиняват и да се упражняват върху Прокуратурата. Ще покажем, че те не са прави. Ще стане ясно, че тези хора си правят вятър на устата, осъществяват хибридни атаки, защитават определени икономически интереси.

Ще бъде проверен целият приватизационен процес и всички сделки, каза Гешев в отговор дали „Булгартабак“ е в списъка за проверки.

Длъжни сме на българските граждани да затворим тази страница. Това беше бандитска, криминална приватизация. Това не са политически речи, а са думите на хората, с които контактувам постоянно. За да има справедливост, трябва първо да свършат своята работа политиците, а не да ми ръкопляскат, те трябва да извършват съответни промени в Конституцията, ако има необходимост, а ние само ревизираме и констатираме, уточни главният прокурор.

Той даде яснота как ще се случат самите проверки:

Започва се с най-големите приватизирани активи и се продължава със следващите, ще се проверяват по 10-20 фирми. Отделно след справка на останалите институции, Прокуратурата ще реши дали има давност за наказателно производство. Всяка сделка ще бъде публично оповестена. Още в началото ще стане ясно каква е сметката на приватизацията – колко активи са продадени и колко пари са влезли.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK