16-годишно момиче е задържано за грабеж на възрастна жена в столицата

Снимка: Infomreja.bg, архив

Девойката блъснала възрастна жена и ѝ взела портмонето

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняема шестнадесетгодишната Л.Н. за извършен от нея грабеж над възрастна жена.

Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като на телефон за спешни повиквания 112 е бил подаден сигнал за грабеж в столичния квартал „Дружба“.

Незабавно на място са били изпратени служители от сектор „Охрана на обществения ред“, които са установили на място двама младежи.

В хода на разследването е било изяснено, че по обед на 20.11.2020 г., осемдесет и шест годишната Д.М. изтеглила парична сума от банкомат на бул. „Професор Цветан Лазаров“. Докато слагала парите в портмонето, възрастната жена била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете ѝ.

Веднага след това девойката избягала в посока междублоковото пространство. Вследствие на нападението пострадалата паднала, при което получила фрактура на тазобедрената става. Случаен свидетел на инцидента видял двама бягащи младежи и се опитал да ги спре.

Момичето се скрило между паркираните автомобили, като междувременно изхвърлило чуждото портмоне. Придружаващото го момче заявило, че не е съпричастен към извършването на грабежа и убедил приятелката си да признае вината си, което тя направила пред полицаите.

Пострадалата възрастна жена понастоящем е в болнично заведение, поради причинената й средна телесна повреда. Предметът на престъплението – паричната сума в размер на 590 лева, е иззет и е приобщен към материалите на досъдебното производство.

По най-бързия начин парите ще бъдат възстановени на пострадалата.

С постановление на наблюдаващия прокурор Л.Н. е задържана за срок до 72 часа. Установено е, че момичето е криминално проявено за кражби, грабежи, държане на наркотични вещества, хулиганство.

Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK