Гешев: Продължава да се работи много активно по случая „Дупница“

Снимка: Infomreja.bg

До месец излизат резултати от проверките в полицията и прокуратурата

„Продължава да се работи много активно по случая „Дупница“, въпреки че много от колегите полицаи са ангажирани с охранителни мероприятия на територията на София. Надяваме се на пробив в това разследване. Ангажирани са всички възможни сили и средства и ще продължим, докато не установим обективната истина“, съобщи в Кюстендил главният прокурор Иван Гешев по повод издирването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница.

Според Гешев имат готовност – прокуратурата и МВР, за различни действия в зависимост от развитието на случая.

Що се отнася до проверката на полицейското управление в Дупница, главният прокурор обяви, че тя все още не е приключила, тъй като има едномесечен срок.

„В прокуратурата в Дупница се извършва планова ревизия и когато приключи ще мога да ви кажа някакви резултати. Тя е рутинна, ние извършваме проверки на много прокуратури, в случая на Районна прокуратура – Дупница. В момента извършваме проверка и на Окръжна прокуратура – Враца.

Когато приключат, ако констатираме някакви административни нарушения, свързани с движение по делата, ще вземем съответните административни мерки, които са от компетентност на прокуратурата и Висшия съдебен съвет“. Такъв коментар направи пред ИНФОМРЕЖА, главният прокурор Иван Гешев във връзка с проверките, които стартираха на разследващите органи след изчезването на Янек Миланов.

43-годишният Янек е в неизвестнот от 31-и юли, когато се качва в джипа на Васил Капланов - Каплата. От тогава следите на дупничанина се губят, а Каплата вече е обвиняем по две досъдебни производства - за държане на боеприпаси и за заплаха за убийство към Димитър Н.

Към този момент Каплата е с наложена мярка за неотклонение "постоянен арест" за захплаха за убийство. По другото дело за държане на боеприпаси, той беше пуснат под домашен арест, като днес предстои Кюстендилски окръжен съд да реши дали да потвърди мярката или да постанови отново задържане под стража.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK