Гешев бори битовата престъпност

Снимки: МВР

Мащабни полицейски действия срещу битовата престъпност на територията на цялата страна

Разпоредени са действия на територията на цялата страна и предприемане на организация за противодействие на битовата престъпност във всичките й форми – кражби, грабежи и всякакви престъпления спрямо възрастните хора по селата, съобщи главният прокурор Иван Гешев. Във взаимодействие със съответните структури на изпълнителната власт вече показахме, че можем да се справим  с телефонните измами.

Сигурен съм, че заедно с колегите от прокуратурата, съответните полицейски служители и ДАНС ще имаме подобен резултат и спрямо сегмента на битовата престъпност. Ще използваме всички позволени от закона средства така, че хората да живеят спокойно и да не бъдат тормозени, категоричен бе  главният прокурор, който заяви, че  държавата е длъжник на своите граждани. Затова, под ръководството  на прокуратурата в цялата страна започва кампания от операции срещу битовата престъпност до постигането на съществен резултат.

Министър Младен Маринов благодари на служителите на СДВР, които в рамките на 2 седмици денонощно работиха за разкриването на новосформирана група за кражби и грабежи, с висок интензитет на извършваните напоследък престъпления. „В изпълнение на разпореждането на главния прокурор направихме необходимата организация в цялата страна и в синхрон продължаваме работата,  като целта е такива случаи да бъдат решавани бързо, за да има и превантивен ефект.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поясни, че по конкретния случай на  разкритата група, действала основно  в столицата, е задържан един от членовете, като се издирват още четирима. „След като незабавно сформирахме екип от СДВР, съвместно с колегите от ГД „Национална полиция“, имаме уверението, че скоро ще бъдат задържани и останалитечленове на групата, вършили престъпления и извън София.

Става въпрос за извършен грабеж от магазин, при който е отнето голямо количество цигари, поясни началник сектор „Грабежи“ в СДВР гл. инспектор  Петър Петров. Снощи колегите реагираха професионално при поредното престъпление, и освен едно лице, е задържан и автомобил, поясни той.

На територията на кв. „Христо Ботев“ в столицата продължават действията в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност и за установяване на лица с две и повече производства, които не спазват мерките за неотклонение, бе пояснено на брифинга.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK