Геройство! 62-годишен мъж спаси еленче, нападнато от глутница кучета

Снимка: Личен архив

Кюстендилецът Орлин Борисов: Всяко живо същество заслужава място под слънцето

Истинско геройство прояви кюстендилецът Орлин Борисов, който успя да спаси живота на малко еленче, нападнато от глутница кучета. 62-годишният мъж е категоричен, че е направил това, което е трябвало и не се чувства специален. Имал шанса да помогне на животно в беда!

Както всяка вечер и вчера, той излязъл да разходи двете си кучета по пътеките към лесопарк „Хисарлъка“. Именно тогава чува страшен лай, а след което покрай него преминава малкото еленче.

Нямах време да мисля. Еленчето тичаше, а кучетата го гонеха. Накрая го обградиха и аз нямаше как да не му помогна. Едното бездомно куче дори се хвърли върху него“, обясни пред ИНФОМРЕЖА, 62-годишният кюстендилец Орлин Борисов.

В спасяването на еленчето се включва и по-голямото му куче Норд, който се нахвърля срещу глутницата. Последвала и борба, а Орлин успява да спаси животното от сигурна смърт.

Еленчето беше изтощено. Не се държеше на краката си. Сигурно часове е преследвано. След като разгоних кучетата видях, че има леко одраскване. Реших, че не мога да го оставя. По това време покрай мен минаха момиче и момче. Разпознах момчето – Евгени Неделчев. Започнахме да звъним по институциите, но без резултат. Само си прехвърляха топката“, обясни още 62-годишният Орлин.

Накрая той и Евгени решават да настанят животинката при свой приятел, който разполага с хотелски комплекс в село Жиленци.

Ако го оставехме навън през нощта, то щеше да умре. Откарахме го до дам, защото имаме доверие на човека, той също обожава животните. Дадохме му храна, вода и усетих как се успокои. Днес ще се качим с джиповете си до планината, за да го върнем в естествената му среда“, категоричен е Борисов.

За сблъсъка с бездомните кучета Орлин казва, че не се е страхувал. Мислел само как да спаси животното. Успява и кучето му да се отърве само с няколко драскотини.

Мога да кажа единствено, че всяко живо същество заслужава място под слънцето. Това винаги е било водещо при мен и се надявам да продължа да помагам“, каза още с вълнение и огромна доза на скромност, Орлин.

 

КОМЕНТАРИ

Убиват за кеф14:30 - 20.11.2019
От тия ловджий човек неможе да се разходи през почивните дни голяма напаст са тия лешояди.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK