В Кресна посрещнаха огъня на мира навръх Националния празник

Снимки: СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Кресна

На 3. март, навръх Националния празник на България, жителите на Кресна имаха честта да посрещнат огъня на мира и да отпразнуват 140 години от Освобождението.

Момичета с народни носии закачаха трикольорни ленти и подаряваха стихотворение за България на всеки, дошъл да се наслади на програмата. Ученици от СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Кресна, и футболистите от ФК " Перун", които носеха голямо българско знаме, участваха в щафетно бягане заедно с огъня на мира.

След приемането на огъня гражданите и гостите се насладиха на литературно-музикалната програма, подготвена от училището. Имаше рецитал и песни, а двете първолачета Александър Токов и Даниела Ангелова на висок глас заявиха, че са българчета, като изрецитираха пред всички вечното Вазово стихотворение "Аз съм българче".

Поднесоха се венци пред паметника на Димитър Попгеоргиев. Гостите от “Peace run” бяха подготвили изненада за всички. На тях им подариха стихотворение за Кресна, преведено на английски език, което ще обикаля цяла Европа чак до Лондон. Програмата завърши с голямо българско хоро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK