Цецка Цачева: Няма да се въвеждат трети пол и еднополови бракове

Снимка: © bTV

Няма да се въвеждат трети пол и еднополови бракове, трябва да се знае категорично. Това коментира в студиото на „Тази неделя“ по bTV министърът на правосъдието Цецка Цачева. Думите й са по повод широките дискусии и разпалените дебати, които предизвика Истанбулската конвенция. Тя уточни, че във вторник в 11 часа в аулата на СУ ще има широко публично обсъждане по въпроса.

„Няма да се признават еднополови бракове, защото българската конституция и българското законодателство не позволяват“, посочи Цачева. Министърът на правосъдието допълни още, че ще продължи с добронамереното отношение по въпроса със всички народни представители. „Апелът ми е - нека първо да прочетем, след което да коментираме“, заяви тя.

Министър Цачева посочи, че това е най-всеобхватният документ, който за пръв път от 2011 година поставя в толкова сгъстен вид противодействието срещу насилието. По повод вота на недоверие Цачева посочи, че БСП стрелят с голям калибър, но с какви патрони. Според нея мотивите са несериозни. „Корупция има, тя не се отрича от никого. Но да се твърди, че липсва воля, че нищо не се прави, това мисля, че е безотговорно“, посочи тя.

Според нея премиерът Бойко Борисов показа, че равенството на всички пред закона е без алтернатива. „Имаме добър диалог, коалицията е стабилна“, заяви Цачева. Тя коментира и вчерашното посещение на Ангела Меркел у нас. „Потвърди се позицията за добро сътрудничество между България и Германия“, смята Цецка Цачева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK