Гимназисти показаха фотоизложба, насочена срещу зависимостите от наркотици и агресията в училище

Снимки: Infomreja.bg

Фотоизложба показаха гимназисти от ПГ по икономика и мениджмънт "Йордан Захариев" - Кюстендил, свързана с  проект "Седмица против зависимостите от наркотични вещества и насилие в училище. 

В изложбата са показани 10 фотографии, подготвени и създадени през погледа на 12-е участници в проекта от 9, 10 и 11 клас. 

"Всичко е правено с много труд, желание и усилие. Всяка една снимка показва нещо различно - тормоз, наркотици, агресия и т.н. Бяхме избрани чрез конкурс за участие в този проект - пиеса.

Самият проект е от три части - изложба, среща с възпитаници на ПМГ " Проф. Емануил Иванов" - Кюстендил и кулминацията е представянето на постановката "Приятели", каза Валентина Велинова от 10 клас.

Тя сподели, че участието в проекта е донесло на гимназистите много емоции, нови запознанства и нови приятелства. "Станахме по-отговорни и по-организирани", допълни още Валентина

 "Изключително сме благодарни на младежка банка за предоставената възможност", сподели инициаторът на проекта, който е също така режисьор, сценарист и актьор в постановката - Янислав Попов от 11 клас. Самият той определено има влечение към актьорското майсторство и смята догодина след завършване на средното си образование на продължи на следва в НАТФИЗ. 

Постановката "Приятели" ще се играе в Голямата зала на Общински драматичен театър - Кюстендил на 10. май от 19. 00 часа.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK