Германия включи област Търговище в списъка с рискови райони за пътуване

Снимка: Infomreja.bg

От август и към момента за „рискова“ зона се счита и област Благоевград

Област Търговище е обявена като „рисков район“ според статистическите данни на института „Робърт Кох“, информират от МВнР. От август и към момента за „рискова“ зона се счита и област Благоевград.

При пътуване от тези области до Германия лицата трябва да направят PCR изследване за COVID-19 до 72 часа след влизане на германската територия. До получаване на резултата от теста за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Пълният списък с рисковите райони, поддържан от института „Робърт Кох“, може да бъде намерен на следната уеб страница: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

При нужда от съдействие българските граждани, намиращи се на територията на Федерална Република Германия, могат да се обърнат към посолството на Република България в Берлин на следния телефонен номер: +49 30 201 0922, а също и на имейл адреса на дипломатическото ни представителство: [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK