Мария Габриел и Асим Адемов съпреживяха ритуала "Топене на китки" в Добринище

Снимки: ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент, Мария Габриел, и кандидатът за евродепутат Асим Адемов посетиха Добринище
на Гергьовден по случай традиционния ритуал "Топене на китки".

Заедно с тях бяха областният координатор на ГЕРБ- Благоевград и народен представител в 44-ото Народно събрание, Даниела Савеклиева, народният представите Александър Мацурев, кметът на Банско Георги Икономов, общински съветници от партията.

"Уникално беше усещането да съпреживея ритуала "Топене на китки" в Добринище - благодаря на кмета Китан Галчев, кмета на община Банско Георги Икономов и невероятните жители за тази емоция. Днес Добринище ни накара сърцата да трептят и умовете да мечтаят. Да трептят с багрите на носиите, показвайки ни всичко най- ценно, което имаме като българи – традици и култура. Това сме дали на Европа и на света. Благодарение и на Добринище, България ще пребъде", каза Мария Габриел.

Според нея е от голямо значение днес да възраждаме нашите изконни традици, защото те означават български дух, съхранен през вековете, означават история, която носи и бъдеще. Кандидатът за евродепутат Асим Адемов честити празника на всички. "Този празник е единственият, който се отбелязва от три етнически общности - християни, мюсюлмани и роми! Честит Гергьовден, честито и на мюсюлманите, за които започва свещеният месец Рамазан!", обърна се към гражданите той.

От своя страна Георги Икономов поздрави хората и им благодари че пазят традициите. "Нека свети Георги води напред всички именици! Да ви закриля и пази!
Всички вие, жителите на Добринище, превърнахте този ден в истинския празник на Добринище с вашия дух, с вашето желание да се развивате и да пазите традициите. Бъдете здрави!", пожела кметът на община Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK