Герберите от ОбС - Гърмен сезират Хаджигаев за съмнителна сделка на кмета Башев

Съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Гърмен, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Четиримата общински съветници от ГЕРБ в Общинския съвет в Гърмен - Асим Адемов, Верхат Ислямов, Стоян Стругов и Ибрахим Джуркин, след вчерашната сесия оспорват пред областния управител Костадин Хаджигаев решение, подкрепено от коалиция "ДПС, БСП и ВМРО" в местния парламент.

Решението касае приемане на предложението на софийската фирма "Хивис" ООД Община Гърмен да й преотстъпи близо два декара атрактивни и скъпи имоти, като в замяна дружеството проектира, построи и предаде в напълно завършен вид сграда за обществена баня на мястото на досегашните Долни минерални бани край село Огняново.

С гласовете на мнозинството ДПС, БСП и ВМРО на заседанието бе отхвърлено предложението на съветниците от ГЕРБ, които настояха, за да бъде честна и прозрачна сделката, софийската фирма да плати апетитния имот на пазарни цени, а Община Гърмен със свой проект да извърши проектиране и строителство на обществената баня.

Според герберите по този начин изграждането на обществената минерална баня щяло да излезе в пъти по-евтино в сравнение с подаръка, който кметът на Гърмен Ахмед Башев прави на въпросното дружество. "Целта е Башев да разшири с още близо два декара имота си, върху който в момента строи Курортен комплекс и балнеоложки център за над 1 милион лева", коментираха след заседанието общинските съветници от ГЕРБ. 

На проведената вчера скандална сесия кметът на Гърмен сложи на тезгяха за тотална разпродажба около 230 декара ниви, парцели и постройки общинска собственост, срещу което парламентаристите от ГЕРБ реагираха остро.

Миналата година софииското дружество "Хивис" ООД, което според запознати е близко до депутата Алиосман Имамов, е спечелило на търг общински терени около така наречените Долни минерални бани, където в момента се строи туристически обект, включващ Курортен  комплекс и балнеоложки център.

Според съветниците от ГЕРБ тази сделка е съмнителна и не е в полза на общината, а цели лично облагодетелстване от страна на кмета на Гърмен.

 

Съветници от групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Гърмен, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

аззззззззз13:43 - 24.02.2012
Никой не може да се пребори с този апаш Башев, надявахме се, че ГЕРБ, като вземат властта, и той ще си намери мястото -в затвора, но изглежда, че няма сила, която да се справи с него в тази помашка и циганска държава, те го избират и те ще ни погубят в тази община.Няма спасение за нормалните и интелигентни хора тук, зашото живеем сред долна и мръсна сган
xyz09:59 - 10.02.2012
Браво на момчетата от ГЕРБ!Предишният кмет си взе горните бани,Башев иска долните! Не позволявайте на този човек да мародерства в общината, той е в състояние да продаде цялата община заедно с хората в нея.Не му позволявайте да ни продаде на безценица поне.....
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK